'Vand i Byer' er temaet for syv udviklingsprojekter, som Miljøministeriet giver støtte til, i alt 5,7 mio. kr. Alle projekterne går ud på at udvikle teknologi, der giver byerne redskaber til at håndtere fremtidens større regnmængder. Projekter skal bl.a. komme med løsninger på, hvordan man får de store vandmængder enten ned i jorden, så det kan blive til grundvand, eller hvordan man kan bruge vandet i kanaler, springvand og soppebassiner.
Blandt de syv miljøteknologiske vandprojekter er:
• Filtrering af vand fra vejen. Regnvand fra byens veje og pladser skal renses, så det strømmer rent videre til havnebade, søer og åer. Dobbeltporøs filtrering hedder teknikken, der tidligere er testet i Ørestad.
• Micro-renseanlæg til store byer. Fremtidens renseanlæg skal være små, ellers er der ikke plads til dem i tætbebyggede områder. Her skal de rense regnvand, inden det genbruges i springvand og soppebassiner.
• Fra regnvand til grundvand. Udvikling af ny udformning af faskiner kan betyde, at de kan tage langt større regnmængder end i dag. Dermed bliver regnvand til grundvand, og samtidig aflastes kloaksystemet.
• Fra spildevand til rekreativ ressource. Ved at benytte kendte metoder på en ny måde kan der opnås en langt bedre rensning af overløbsvand fra kloakker, så det kan bruges til havevanding, springvand m.v.
• Genbrugsvand koster. Genbrug af afløbsvand fra håndvask og bad kræver installation af rør, filtre og pumper samt strøm. En livscyklusanalyse vil for første gang veje fordele og ulemper op mod hinanden.
Så mangler vi bare et projekt, der kan vise hvordan al det strømmende vand kunne bruges til energi!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar