Honning Kongens Nytorv har sin særlige smag. Foto: Bybi |
På den tidligere bryggerigrund Carlsberg står 12 bistader,
hvor bierne i sommeren 2011 producerede honning til at fylde ca. 2.000 små og
250 store glas honning. Honningen blev tappet på glas på Sundholm, hvor tre biavlere
arbejder i projektet Bybi arbejder. Og nu kan man købe honningen i Carlsbergs
Visitors Centre, skriver carlsbergbyen.dk.
Oliver Maxwell er er direktør og initiativtager til Bybi-projektet, og han
fortæller at honningen forskelligt alt efter hvor bierne har samlet den nektar
der bliver til honning. »En bi kan flyve op til fem kilometer, men gør det kun,
hvis det er nødvendigt. Normalt vil en bifamilie producere ca. 50 kg honning på
en sæson, men fordi sommeren i år har været så kold og våd, og fordi vi kom
lidt sent i gang, har vi i gennemsnit kun fået 38 kilo pr. familie,« fortæller
Oliver Maxwell.
Bybi er et såkaldt socialøkonomisk projekt, som beskæftiger
personer fra socialt udsatte grupper, og selve bybi-ideen har bredt sig i en
række storbyer, bl.a. Paris, London og Chicago. Herhjemme er Bybi-projektet
klar til at udvide sine aktiviteter til næste år og efterlyser personer og virksomheder,
som har lyst til at få bistader placeret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar