torsdag den 16. september 2010

En lysende bydel i mørket

 Illustration: Københavns Universitet

  1. En tunnel under Nørre Allé og en plads skal skabe et aktivt byrum i overgangen mellem Universitetsparken og Fælledparken.
  2. En bro over Tagensvej og Amorparken med auditorier tilknyttet skal styrke sammenhængen mellem Panum og Rigshospitalet.
  3. Nye hovedadgange og pladser ved Panum, Rigshospitalet og Fælledparken skal integrere områderne.
  4. Vidensbydelen skal bindes sammen på tværs af en ny cykelforbindelse fra Søerne gennem Fælledparken, Universitetsparken og videre til Haraldsgadekvarteret, der rummer store muligheder for erhvervsudvikling baseret på universitetets og Rigshospitalets forskning.
Det er i korte træk de anlæg, som skal binde Ydre Nørrebro sammen til Københavns universitets nye vidensbydel, ihvertfald hvis det står til universitetet og COBE Arkitekter, som 16. september blev præsenteret som vinder af idékonkurrencen »om udvikling af en vidensbydel, der skal styrke samarbejdet mellem by, erhverv og universitet.« 
Overborgmester Frank Jensen udtaler sig positivt og projektet – og støtter formodentlig også de store anlægsarbejder det medfører.
Den første bevilling blev dog givet ved budgetforliget natten mellem torsdag 16. og fredag 17. september. Her aftalte parterne, at afsætte 60 mio. kr. til en hurtigbusrute mellem Nørreport Station og Vibenhus Runddel. Hurtigbusserne skal køre i deres eget spor midt på gaden – og det betyder mindre plads til bilerne, forklarede trafikborgmester Bo Asmus Kjeldgaard til DR's P4.

Ingen kommentarer: