mandag den 19. september 2011

Budgetpenge mod skybrud

50 mio. kr. Så meget (eller lidt) vil Københavns Kommune bruge i 2012 til ’ klimatilpasningsprojekter’, dvs til at undgå skader ved kommende skybrud. Pengene er bevilget i budgetforliget mellem partierne på rådhuset minus Enhedslisten. Pengene er ikke øremærket, men kan bruges til en række navngivne projekter, men en række indlysende forslag ikke er nævnt, fx hvordan de kommunale bygninger, parker, p-anlæg kan indgå i klimatilpasningen. Men er er de navngivne forslag :
  • »Harrestrup Å genoprettes og omlægges, hvilket dels bidrager med rekreative værdier og et bedre vandmiljø, dels bidrager til byens overordnede klimatilpasning, da åen dimensioneres så kraftig nedbør kan afledes.«
  • »Demonstrationsprojekt lokalt afledt regnvand (LAR). Eksempelprojekt om LAR-løsninger, der skal vise, hvordan klimatilpasning indarbejdes i byens eksisterende planlægning og fornyelse af byen.
  • »Plan B–løsninger der sikrer, at regnvandet ved skybrud dirigeres derhen, hvor det gør mindst skade. Dette gøres eksempelvis ved justering af fortovshøjder mv. Der vil i den forbindelse kunne være behov for genopretning af vejen i øvrigt.«
  • »Rørlægning fra Emdrup til Øresund, Vilhelmdahlsløbet, så sø- og regnvand kan afledes til havet for at afhjælpe oversvømmelser, bl.a. i området omkring Ryparken Station og kvarteret ved Svanemølle kasernen.

Ingen kommentarer: