onsdag den 4. februar 2009

Huset får priser, men kan ikke sælge

Tirsdag aften fik boligbebyggelsen VM Bjerget Forum AID Awards 2009 og dermed udnævnt som Nordens bedste arkitektur. Prisen uddeles af det svenske tidsskrift Forum som hvert år bedømmer arkitektur i Norden: Finland, Island, Norge, Sverige og Danmark.
»I Ørestad har vi muligheden for at tænke utraditionelt – også når det gælder arkitektur. Kodeordene i udbygningen af bydelen er diversitet og høj kvalitet. Kriterier som også er vigtige under den nuværende økonomiske afmatning. De internationale anerkendelser viser endnu en gang, at Ørestad er på det arkitektoniske verdenskort,« siger Jens Kramer Mikkelsen, der er direktør i selskabet By & Havn i forbindelse med prisen.
Arkitekten bag byggeriet Bjarke Ingels sagde i forbindelse med prisen:»Men det er ikke kun arkitekter der holder af huset [...] selv i parkourkredse er huset blevet et kult hit!«
Det har været svært at sælge lejligheder i VM Bjerget, ligesom en del af byudviklingen i Ørestad er gået i stå, måske på grund af økonomisk krise, måske på grund af ...? Byggeriet er særpræget, og det er ikke bygget til at holde bare 10-20 år uden meget vedligeholdelse. Og så ligger det i et område, som trods ord om diversitet ikke er det! Ligesom der mangler skoler, butikker, cafeer, liv uden for boligerne ...
Men måske området Ørestad gøres til et kæmpemæssigt parkour-område, hvor folk fra hele verden kunne dyrke deres lidenskab.
Arbejder af Bjarke Ingels udstilles fra 21. februar under tiitlen 'Yes is More' i Dansk Arkitektur Center.

Ingen kommentarer: