fredag den 19. februar 2010

Lad 1000 møller snurre

Foto: Logik og Co
Firmaet Logik & Co. har en vision om, at man skal bruge vinden til at producere miljøvenlig strøm lokalt. Derfor har firmaet importeret byvindmøller fra Tyskland (!) og har hidtil monteret ti byvindmøller, primært i Københavnsområdet. Med tiden får firmaet vel også produceret møllerne lokalt, Danmark er jo kendt for sine mølleproducenter.
Firmaet beskylder iøvrigt Københavns Kommune for at sylte ansøgninger om vindmøller på hustage, skriver netavisen danskekommuner.dk. Retningslinjerne skulle angiveligt have været på plads ved årsskiftet, og firmaets leder Balder Johansen siger til netavisen, at han har modtaget et væld af henvendelser fra interesserede. Det afviser centerchef Ulrik Winge fra teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune.
»Vi synes, at det er enormt vigtigt med vindmøllerne. Men vindmøllerne skal sættes op på en god måde, som ikke generer naboerne eller skæmmer bygningerne, og det har taget en lille smule længere tid at finde ud af, for det er lidt mere kompliceret end som så,« forklarer han til P4 ifølge netavisen. Og kommunen forventer at have de nye retningslinjer på plads efter påske.

Ingen kommentarer: