mandag den 1. marts 2010

De bør ikke ha' bil men har det alligevel

Planlæggerdrøm for Ørestad: Ingen biler og masser af cyklister og metrotog. Foto: JG
I Ørestad, Amerika Plads og Sluseholmen har 60 % af beboerne bil, skriver By & Havn, som i samarbejde med Danmarks Statistik og Københavns Kommunes Koncernservice har samlet data om de tre byudviklingsområder – som ikke  ikke adskiller sig fra lignende områder i Danmark hvad angår indkomst, aldersfordeling og bilejerskab. Men det står i modsætning til resten af København, hvor 70 % ikke har bil.
De nye områder beboes af resourcestærke og veluddannede unge, de har småbørn og de vil køre bil – og det står i modsætning til den erklærede politik, om at man skal være kollektiv trafik eller cyklist i netop disse områder.
Undersøgelsen viser også, at indbyggertallet i områderne er stigende. I Ørestad bor der nu 5.400 beboere, på Sluseholmen bor der næsten 1.800 beboere og på Amerika Plads næsten 800 beboere (pr. 1. juli 2009).
De nye områder har desuden overvægt af mænd, for mens der i København er ca. 103 kvinder pr. 100 mænd, er der 89 kvinder pr. 100 mænd i Ørestad og nogenlunde det samme på Amerika Plads og Sluseholmen.

Ingen kommentarer: