onsdag den 5. januar 2011

Fra ensartethed til alsidighed

Det markerede var tidligere lukket område. Nu bliver det til dels tilgængeligt for offentligheden. Foto: santkpetripasssage.dk
Skt. Petri Passage er navnet på en ny officiel vej mellem Nørregade og Larslejrsstræde. Selve  passagen åbnes i august 2011, men udlejningen er i fuld gang. Bygningerne er opført mellem 1833 og 1942 og husede senest KTAS, forgængeren for TDC. Området blev i 2008 overtaget af det amerikanskejede investeringsselskab  Carlyle Europe Real Estate til  udlejning. Og lejerne spænder vidt, fra KVUC som udvider i indre By, til Google.
»Vi har med Skt. Petri Passage arbejdet på at skabe et nyt kvarter i Københavns indre by, så vi kan tiltrække et attraktivt miks af fremtidens kontorlejere, og vi ser frem til at byde Google velkommen i de nye lokaler til sommer,«skriver Anders Hörnqvist fra the Carlyle Groupi en pressemeddelelse.
Skt. Petri Passage er et af mange eksempler på et område, hvor en enkelt virksomhed – her KTAS – overtog og omdannede et bygningsmæssigt alsidigt og historisk område til et ensartet koncernkompleks. Lige overfor ligger Hotel Skt. Petri i det tidligere Daells Varehus, som også opkøbte og i stor stil nedrev historiske ejendomme. Berlingske, Illlum og Magasin du Nord er andre. Med den kommercielle passage ser det ud til, at området kan genvinde sin alsidighed og tilgængelighed.

Ingen kommentarer: