fredag den 1. juli 2011

Design er international og humanistisk

Foto: INDEX: Permanent Collection
Den internationale designuge, Copenhagen Design Week, foregår fra torsdag 1. september til tirsdag 6. september. Copenhagen Design Week (nej, de bruger ikke forkortelse) foregår under temaet ”Think Human”, som angiveligt adskiller ugen fra andre internationale designuger.
»I Danmark har vi en unik tilgang til design og designløsninger, som udlandet kan lære af i forhold til at løse både de nære og globale udfordringer«, som det hedder. »Derfor har Copenhagen Design Week 2011 valgt et tema, der reflekterer den humanistiske tradition, som er det tankesæt, der byder politikere, planlæggere, designere og arkitekter at sætte brugeren, individet og mennesket i centrum.«. Ugen vil derfor handle om netop det humane ved arkitektur, bæredygtighed, designprocesser, materialevalg og produktionsmetoder. Og ikke mindst »mindst sanseoplevelsen hos forbrugeren eller borgeren«.
Nu handler al design vel om sanseoplevelser, positivt eller negativt?
Copenhagen Design Week omfatter aktiviteter fra INDEX, Dansk Design Center (DDC), Danish Design Association (DDA), Dansk Arkitektur Center (DAC), Designmuseum Danmark, Copenhagen Business School samt design- og arkitektskolerne, og det er anden gang den foregår.

Ingen kommentarer: