fredag den 20. april 2007

50 millioner til områdefornyelse

Engang hed det "kvarterløft", nu hedder det "områdefornyelse" og sorterer under Socialministeriet, som har givet 13 kommuner støtte til etablering og nyindretning af pladser og gaderum. "Den statslige støtte til områdefornyelse skal skabe nye aktiviteter i nedslidte og problemramte byområder og samtidig være startskuddet til private investeringer," siger socialminister Eva Kjer Hansen. Desuden giver der støtte til etablering af kulturhuse, boldbaner, kulturelle events samt ”imageforbedrende aktiviteter”. Kommunerne skal selv bidrage til projekterne med mindst to tredjedel af udgifterne. http://www.social.dk/global/nyheder/Nyhedsarkiv/2007/SM/index.aspx?id=3f99d004-7f5b-423c-b0bb-6edaaa8050d4
I hovedstandsområdet har følgende kommuner fået støtte:

Albertslund Kommune til Albertslund Syd (så det kan "få sit tiltrækkende ydre og et godt indre liv tilbage." http://www.albertslund.dk/handicap/info.asp?infoId=1033919).
Frederiksberg Kommune til Søndermarkskvarteret (til "opgradering af sociale tiltag i området i sammenhæng med forskønnelse af de ydre rammer").
Gladsaxe Kommune til Søborg Hovedgade ("en forvirrende arkitektonisk oplevelse samt en meget trafikplaget gade med mangel på spændende torve og opholdsmuligheder, der indbyder til aktivitet." Og til Bagsværd Park ("et erhvervsområde, hvis image er præget af fraflytning, nedslidte og utidssvarende bygninger, manglende fysisk og æstetisk sammenhæng og sammensætning af erhverv og bebyggelse.").

Ingen kommentarer: