fredag den 15. oktober 2010

Et uundværligt københavnermagasin – men vil læserne betale?

Magasinet KBH får ikke længere tilskud fra Københavns Kommune, men nu vil de Radikale finde 1,5 mio. kroner om året de næste tre år, skriver journalisten.dk.
"Magasinet KBH kommunikerer effektivt nyt om byens udvikling til alle byens borgere. Det er enestående, at en by har et populærmagasin om byens udvikling. Det er utrolig vigtigt for os, at det ikke kun er politiske nørder som os, der kender til byens udvikling. Også helt almindelige mennesker skal vide, hvad der sker, så de kan få indflydelse på deres bys fremtid," siger den radikale Anna Mee Allerslev, der mener, at Magasinet KBH hører til blandt kommunens vellykkede kommunikationsindsatser.
"At et populærmagasin behandler byudvikling er enestående, også globalt. Af samme grund har magasinet også skabt opmærksomhed udenfor Danmarks grænser, og udover at informere er Magasinet KBH dermed også med til at brande København."
KBH's redaktør Anders Ojgaard siger, at "Magasinet KBH hele tiden har haft det problem som gratismagasin, at man har været afhængig af en sponsor – og stadig er."
Kunne han forestille sig at læserne betalte for KBH? Det er da vist den bedste måde at bevise, at læserne ikke kan undvære magasinet. Og hvis abbonnement og løslag ikke er nok, kunne læserne oprette en støttekreds. Det er set før.





Og på Magasinet KBH glæder man sig over de Radikales initiativ.



»Det her er nok det bedste skud vi har i bøssen. Og i hvert et virkelig godt stykke på vejen mod en redning,« siger chefredaktør Anders Ojgaard til Journalisten.dk.



Han konstaterer dog, at det endnu ikke er sikkert, om der kan findes politisk flertal.



»Det kan stadig blive svært. Men det her giver os alligevel grund til at tro på en redningsmulighed,« siger Anders Ojgaard og tilføjer, at Magasinet KBH hele tiden har haft det problem som gratismagasin, at man har været afhængige af en sponsor - og stadig er.



»Vi har et driftsbudget på 3,1 mio. kroner om året, som dækker lønninger, tryk og distribution. Så hvis vi kan få 1,5 mio. kroner i støtte fra kommunen, så burde det kunne lade sig gøre - kombineret med annonceindtægter.«

Ingen kommentarer: