torsdag den 14. oktober 2010

Smuk, poetisk, men upraktisk havekunst

Storslåede rene linjer, men ikke indrettet på fodgængeres og cyklister præmisser. Foto: Marianne Levinsen
Marianne Levinsen Landskab var med projektet 'The Campus Area around Copenhagen Business School' nomineret til finalen ved den 6. Biennale i landskabskunst i Barcelona, skriver bygnet.dk.
Marianne Levinsen gik derefter videre i gruppen med de sidste 3 finalister, men måtte se førstepladsen gå til et israelsk projekt for et rekreativt havneområde i Tel Aviv. Marianne Levinsens præsentation blev af den internationalt sammensatte juryen fremhævet som: 'den smukkeste og mest poetiske' af samtlige.
Campus-arealet omkring Copenhagen Buisness School er anlagt i forbindelse med CBS's nye auditorium bygning: 'Kilen' tegnet af Lundgård og Tranberg Arkitekter.
Men her få år efter byggeriet ser det ikke for godt ud, for måske er haveanlægget smukt og poetisk på tegnebrættet, men i virkeligheden er det så svært at holde, at Frederiksberg Kommune skal bruge flere gartnertimer, hvis anlægget skal leve op til ideen.
De anlagte ganglinjer passer desuden ikke til fodgængere og cyklisters bevægelsesmønster, så der udvikles alternative ruter. Charmerende nok med brugerindflydelse, men det er ikke indpasset i projekt. Og efter mørkets frembrud er de mange dybe bede rene fælder, især når der ligger sne henover. Så efter en pæn placering i biennalen, kunne der måske ske en opdatering af anlægget?

Ingen kommentarer: