fredag den 12. oktober 2007

Midterrabat til 10,4 mio.


I maj 2002 blev det nye Utterslev Torv indviet. Renoveringen skete i samarbejde med Kvarterløft Femkanten og blev udført af Københavns Kommune, Vej & Park ved Erik Brandt Dam Arkitekter i samarbejde med landskabsarkitekten Steen Høyer.

»Det nye Utterslev Torv er et flot resultat af en demokratisk borgerproces, tilsat arkitekternes faglige og æstetiskeekspertise og kommunens viden og erfaringer som bygherre på store anlægsprojekter.Et unikt og sjældent flot nyt byrum.« Sådan skrev kommunen i forbindelsen med projektet, som kostede 10,4 mio.

5 år senere kan man jo lave en lille revurdering – og man fornærmer vist ikke nogen ved at konstatere at torvet ikke just oser af aktivitet. Måske fornærmer man nogen ved at sige, at den væsentligste aktivitet er drikkeri ved de arkitekttegnede bænke.
Og man fornærmer måske også nogen ved at sige, at det flotte bydesign ikke virker helt efter hensigten. Bænkene er frønnede, ukrudtet breder sig, og de hurtige forbipasserende har lavet deres egen mudrede sti ved siden af arkitekternes brostensbelagte anlæg.
Bispebjerg lokalråd forsøgte for nogle år siden at etablere en markedsplads hver lørdag, men strandede især på, at Københavns Kommune ville have samme afgift for en stadeplads som på fx Amager Torv. I mellemtiden er der etableret et »pirat-marked« langs en mur på Smedetoften nogle 100 m væk.
Utterslev Torv kan være smuk på en solskinsdag, og jeg er sikker på, at børn er glade for at fodre ænder i gadekæret. Men reelt er det midterrabat i et vejkryds.

http://209.85.135.104/search?q=cache:gC8Rld1gYVEJ:www.vejpark.kk.dk/upload/VejPark/omvejpark/presse/pressemedd/2002/presse141.pdf+Utterslev+Torv&hl=en&ct=clnk&cd=5

Ingen kommentarer: