mandag den 1. december 2008

6.000 sms'ede om Nørrebrogade

Nørrebrogade uden biler har været debatteret bredt i medierne og Copenhagen X foretog en sms-afstemning for at lodde stemningen.
6.000 stemte med 61 % for og hele 39 % mod.
Mange har også skrevet kommentarer, og genrelt går de på, at det ikke er helt problemfrit at gøre Nørrebrogade bilfri.
Mange forholder sig positivt til en færre biler i byen, men flere peger på, at det ikke må øge trafikken i andre gader. Nogle peger på et behov for øget offentlig trafik. Andre på nye problemer, de mener opstår, fordi cyklisterne indtager vejene uden hensyn til de blødere trafikanter.
Og så er der bekymringe over øget forurening i sidegaderne og over de aggressioner, der opstår på grund af vejspærringerne.
En del af kommentarerne handler om konsekvenserne for handelslivet. Flere forretningsdrivende taler om tabt fortjeneste, mens andre peger på, at dette er afledt af øvrig afmatning på markedet. Nogle er bekymrede for at, bilernes fravær, vil slå den pulserende stemning ihjel, mens andre mener, at livet netop vil kunne blomstre, hvis gaden indrettes permanent som bilfri gade.
Copenhagen X har samlet de mange kommentarer i grupper og givet dem videre til Københavns Kommune, som vil bruge dem i den endelige evaluering, som gengives her i midten af december. _________________________

Ingen kommentarer: