torsdag den 18. december 2008

Det ser hyggeligt ud – men det bliver tæt

Illustration: Polyform
Der fiskes, spises is, padles – og mennesker bevæger sig i harmoni med hinanden på billederne af de tre vinderforslag til en ny Nordhavn, som blev præsenteret torsdag 18. december.
De tre forslag var vidt forskellige i det ydre udtryk med henholdsvis det urbane, det landskabelige og det metropol-agtige. Men høj, tæt bebyggelse har de alle som fælles baggrund , det er simpelthen betingelsen for at udvikle Nordhavnen fra havn til et byområde. Overskuddet skal nemlig betale for Københavns nye metro, Cityringen.
De tre vindere var:
... Den danske tegnestue Polyform i samarbejde med Cenergia Energi Consulting, Deloitte og Oluf Jørgensen A/S med projektet 'Nordre Frikvarter'.
Dommerne skrev: »Forslaget bygger på erfaringer fra kendte gode byer kombineret med fremtidens krav og drømme – og er især valgt på grund af dets overbevisende strukturplan – den overordnede plan for hele Nordhavnen, der er både indlevet og velfunderet«.
... Den danske tegnestue COBE i samarbejde med SLETH arkitekter og ingeniørfirmaet Rambøll med projektet 'Nordholmene, urban delta'.
Dommerne skrev: »Forslaget opdeler Nordhavnen i en række selvstændige holme med hver sin særlige identitet og er især valgt på grund af den foreslåede strukturplan, der giver store forventninger om det der kaldes 'den gode by'«.
... De norske tegnestueer 70° N arkitektur og Dahl & Uhre arkitekter med projektet 'Excentral Park – Edge Dynamics'.
Dommerne skrev: »Forslaget bygger primært på et landskabskoncept, der udlægger et bredt parkbånd hele vejen rundt om Nordhavnen og er især valgt på grund af dets forståelse for at udnytte stedets særlige natur og skabe tætte relationer mellem land og vand«.

Ingen kommentarer: