torsdag den 5. marts 2009

Bjergby på Amagers slette

Illustration: KHR Arkitekter

Italienske bjergbyer har angiveligt været inspirationen for udformningen af en ny folkeskole i Ørestad, tegnet af KHR Arkitekter.
Visionen fra kommunens side bag den nye skole er at skabe et socialt og kulturelt omdrejningspunkt for hele Ørestad, og der er også planlagt fritidstilbud og folkebibliotek.
KHR Arkitekter beskriver projektet således:Visionen bag den nye skole, fritidstilbud og bibliotek er at skabe et socialt og kulturelt omdrejningspunkt for hele Ørestad. Derfor har KHR arkitekter lagt vægt på at skabe en bygning, som fungerer som et pejlemærke for hele bydelen og favner bredt. Indvendigt er skolen forbundet med folkebiblioteket i stueetagen via en stor indvendig trappe, der løber op igennem skolens 8 etager. Etagerne og forbindelsen mellem dem er udformet som gadeforløb i en bjergby med en variation af tætte gyder, piazzaer, åbne udsigter over omgivelserne, og små stille rum.«
Blandt forældre til de kommende elever har der været anderledes kritiske røster. Skolen skal rumme over 700 elever fra indskolingen til 9. klasse, foruden fritidsinstitutioner og et folkebibliotek, og byggeriet er alt for tæt og uden tilstrækkelige friarealer, lyder kritikken bl.a.
23. marts bliver der afholdt et borgermøde mellem forældre og bl.a. borgmester Bo Asmus Kjeldgaard fra Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune.

Ingen kommentarer: