onsdag den 11. marts 2009

Smukt beton på tidligere fabriksområde

Foto: Entasis
Arkitektfirmaerne Creo og Entasis får Betonelement-Prisen for boligbyggeriet Emaljehaven. Betonelement-Prisen blev etableret i 1978 og uddeles til danske arkitekter, der på uventede måder benytter sig af betonens mangfoldighed i byggerier i Danmark.
Arkitekt Jørgen Langvad fra Betonelement-Prisens bedømmelseskomité begrundede valget således:
»Ved at kombinere ensformigheden med variationen, ved at reducere antallet af detaljer, og derefter forfine dem, er der med disse enkle greb skabt et stykke arkitektur af høj kvalitet. Og netop derfor er bebyggelsen Emaljehaven og dermed Creo arkitekter og arkitektfirmaet Entasis værdige at få tildelt Betonelement-Prisen 2009.«
I 2008 blev Emaljehaven desuden kåret til en af Københavns smukkeste og bedste bygninger af kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev med begrundelsen:
»Arkitekterne er gået lidt ud over det almindelige i anvendelsen af betonelementer. Her er tale om en utrolig enkelthed og lethed med ganske få elementvarianter, og overfladen har en meget fin finish.«
Emaljehaven ligger på emaljefabrikken Glud & Marstrands gamle fabriksområde. Fabrikken producerede emaljerede køkkenting (bl.a. kaffekanden Madam Blå) fra 1895 til den lukkede i 1966.

Ingen kommentarer: