mandag den 2. marts 2009

I stedet for Ritts billige ...

Et flertal i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har vedtaget, at KAB og AlmenBolig+ kan igangsætte et forsøgsprojekt på billige boliger. Der bliver tale om 620 almene boliger med huslejer på 5.500 kr. for de mindste på 80 m² (i 2007-priser) – samt 240 plejeboliger.
Efter opskriften »god plads til en rimelig husleje« har KAB og AlmenBolig+ udviklet projektet, der opføres som såkaldte 'basisboliger' på op til 125 kvadratmeter og en meget enkel indretning, så de kan betales af, hvad man kalder »familier med almindelige mellemindkomster«.
Som noget nyt skal boligerne opføres i mindre bebyggelser forskellige steder i København – og altså ikke som de store sammenhængende almene boligområder, der i dag i stort omfang er blevet 'ghettoer' – dvs. fortrinsvis beboet af folk på overførselsindkomster (og det vil fortrinsvis sige indvandrere eller efterkommere af indvandrere).
De lave huslejer har dog som forudsætning at beboerne i fællesskab selv klarer renholdelse og vedligeholdelse. De skal selv slå græs, klippe hæk, feje og rydde sne, smøre vindues- og dørbeslag og rense tagrender – ellers stiger huslejen!

Ingen kommentarer: