onsdag den 21. januar 2009

Metrobyggeplads som rekreativt område

Ill. fra Krydsrum Arkitekter

Når byggeriet af den nye metro Cityringen går igang, vil der være byggepladser i ti år. Krydsrum Arkitekter har derfor lanceret et nyt forslag, som kan gøre byggepladsen i Sortedamssøen til et attraktivt sted. De kalder deres forslag 'Søkastellet' (med henvisning til voldene som omkring det rigtige Kastellet) og har lavet en fempunktsplan til etableringen.

1. Ved hjælp af stendige etableres afgrænsning af byggeplads og vandet kan pumpes ud.
2. Den første jord fra tunnelboringerne bruges til lokalt at etablere en jordvold omkring byggepladsen.
3. Der plantes græs på volden, etableres stier, og opsættes støjhæmmende pilehegn som samtidig bidrager med jord og luftrensning.
4. Eksisterende træer fra Øster Søgade kan midlertidigt flyttes ud på den nye vold og flyttes tilbage igen efterfølgende.
5. Der skabes en 'kulturbastion', en 'parkbastion' og en 'solbastion' som øger rekreative og kulturelle kvaliteter i byggeperioden.

Krydsrum Arkitekter har ikke noget bud på økonomien, men som en af arkitekterne skriver: »Det vil kræve mere dybdegående undersøgelser at prisfastsætte projektet og vi håber i øjeblikket på at arbejdsgruppen nedsat af Teknik og Miljøforvaltningen vil gøre disse undersøgelser mulige ...«

Ingen kommentarer: