torsdag den 22. januar 2009

To metro-indsigelser imødekommes

Den såkaldte 'Hvidbogen' om høringen på Cityringen er nu klar. I hvidbogen bliver indsigelser og bemærkninger sammenfattet, så de ideelt set kan indgå i den videre politiske behandling af projektet.
I Københavns Kommune behandler Borgerrepræsentationen indsigelserne 29. januar, og i den indstilling, som politikerne i Borgerrepræsentationen skal tage stilling til, anbefaler Økonomiforvaltningen bl.a. ...
at Metroselskabets bestyrelse arbejder for at søge de miljømæssige gener ved anlægsarbejdet mindsket i to konkrete tilfælde (citeret ordret):
1) Tunnelarbejdspladsen i Nørrebroparken bliver indskrænket i videst muligt omfang, så der alene i en samlet periode på 3 år er behov for den fulde arbejdsplads. Samtidig bør trafikken til og fra arbejdspladsen ledes direkte ud på Hillerødgade i stedet for via Nordbanegade.
2) stationsarbejdspladsen ved Christiansborg bliver indrettet, så en større del af Gammel Strand bliver holdt fri i anlægsperioden. Dette kan ske ved at overdække et område over kanalen og inddrage dette område til arbejdsplads. Herved vil en stor del af trafikken til og fra arbejdspladsen også kunne afvikles via Vindebrogade. Kanalrundfarten vil fortsat kunne sejle i anlægsfasen.

Ingen kommentarer: